Su jok (Su Đok)

Su jok (Su Đok)

Su Đok metoda je priznata i od strane Ministarstva Zdravlja Srbije

Su Đok terapija je autorsko delo prof. Park Jae Woo-a iz Južne Koreje. Naučna provera validnosti Su Đok terapije realizovana je naučno-istraživačkim metodama na državnim klinikama u zemljama bivšegm  SSSR-a.

Pored toga, dodatni doprinos pružili su i radovi individualne primene obučenih praktičara širom sveta, uključujući i praktičare iz Srbije i bivše Jugoslavije. Mnogi od rezultata su objavljeni u zbornicima radova međunarodne Su Jok Akademije i stručnim časopisima Su Jok Akupunkture.

 

Su Đok terapiju čini skup metafizičkih dijagnostičko-terapijskih metoda, usklađenih sa problemom, nivoom i strukturom poremećaja stanja zdravlja, a mesto izvođenja su šaka (Su) i stopalo (Đok).

Postoji nekoliko sistema za rad u ovoj terapiji i to su

Refleksoterapija (masaža korespodentnih zona na šakama I stopalima)

Byol meridijan terapija magnetima

Su jok akupunktura na byol meridijanima i čakrama

Glavne karakteristike Su Đok terapije su: visoka efikasnost, apsolutna neškodljivost, univerzalnost primene i jednostavnost

“Želeo bih da naglasim da ćemo vremenom morati da shvatimo da je velika sila koja je stvorila čoveka, preduzela izvanrednu postfactum akciju, ugrađivanjem zagonetnog sistema lečenja, u šake i stopala“. Prof. Park Džae Vu (Park Jae Woo), pronalazač Su Đok terapije.