Image Alt

Željko Radosavljević

Rebirthing

Šta je to Rebirthing tehnika ili preporađanje?

Rebirthing ili holotropsko disanje je jedna od glavnih tehnika programa psihotelesno oslobadjanje jer  ima holistički pristup sistemu i dovodi do regulacije autonomnog nervnog sistema što za posledicu ima oslobadjanje dubokih tenzija tela i oslobadjanje potisnutih emocija. Ona probija sve energetske blokade, oslobađa od negativnih energija i omogućava optimalni energetski protok u čitavom telu.

 

Koji je cilj Rebirthing tehnike ili preporađanja?

Cilj Rebirthing tehnike je da podignutim stanjem naše svesti iskoristimo vlastite isceliteljske potencijale, donoseći u našu svest iskustva koja su nama u tom trenutku najbitnija za lični prosperitet. to se dešava pod odredjenim mehanizmom disanja, specifično cirkularno duboko disanje dovodi do promene stanja svesti, i u našu svest polako izbijaju sadržaji iz podsvesti koji nose najjači naboj i tada je bitno da pustimo emocije ako krenu da izlaze jer upravo su potisnute emocije jedan od glavnih faktora stresa koji utice negativno na ekspresiju gena pa tako nastaju razne autoimune bolesti.

 

Čemu služi Rebirthing tehnika ili preporađanje?

Rebirthing tehniku  možete koristiti ako Vam je cilj:

 • Oslobadjanje nagomilanog stresa
 • oslobađanje dubokih tenzija
 • psihološka transformacija
 • oporavak od bolesti
 • uspostavljanje unutrašnjeg mira
 • postizanje mentalno-emotivne stabilnosti
 • upravljanje životnim izazovima.

 

Zašto Rebirthing tehnika?

Svesno povezano, tzv. cirkularno disanje dovodi do pojačanog aktiviranja unutrašnjih čovekovih snaga, njegove energije, volje i svesnosti. Tehnika ima izuzetnu pročišćujuću i samo-isceljujuću moć! Njenim praktikovanjem ne pročišćava se samo fizičko telo, već i um i duh, i oslobađanjem emocionalnih i mentalnih barijera.

Nažalost, većina nas diše izuzetno plitko i potiskuje svoja osećanja. Vaspitni obrasci nisu nas naučili kako se diše duboko i kako se suočava i živi sa emocijama.

kada proživljavamo emotivno stresno iskustvo, u slučaju da trenutak nije primeren da emocije koje su se javile ispoljimo (iznervirao Vas je šef iz bilo kog razloga) tada emocije potiskujemo ka unutra, pokušavamo da budemo prihvatljivi za okolinu i umesto ka spolja, odlaze dublje unutra. Tako se životna energija blokira i to je prvi korak ka zdravstvenom problemu-bolesti.

 

Kako izgleda Rebirthing tehnika?

Za rebirthing sesiju potrebno je da se u poverenju prepustite svom terapeutu, udobno smestite, opustite i dišete. Tada polako dolazi do raznih telesnih senzacija kao što su bridenje ruku i nogu, osećaj trnjenja ruku, nogu, lica… mogu se javiti i blagi grčevi u telu i to na mestima gde postoji tenzija. Ovo stanje neki klijenti opisuju kao „neugodno“ Međutim, instruktor je tu da ohrabri učesnika da, umesto da pokušava da se oslobodi neprijatnih senzacija, koje zapravo očigledno otkrivaju preciznu fizičku lokaciju blokada, nastavi da radi tehniku, još dublje uroni u sebe i pokuša da svesno istraži koje se to emocije kriju iza ovakvih barijera.

 

Kako se osećate posle sesije Rebirthing tehnike?

Kad je proces oslobađanja potisnute energije uspešan i ako oslobodite dovoljno potisnutog sadržaja, primetićete da se na kraju vežbe preporađanja javlja osećanje blaženstva i radosti. Povezani ste sa sobom. Tada znate u kojoj meri mogu biti povezani i jedinstveni um, duh i telo. Preporađanje će vam pomoći da aktivirate svoje unutrašnje potencijale i da naučite puno o sebi. Što je još važnije, preprađanje će vam pomoći da BUDETE ono što vi, u stvari, duboko u sebi JESTE. Pošto je preporađanje krajnje individualan proces, šta će se javiti kod vas u datom trenutku zavisi od mnogo faktora, ali vi morate verovati u mudrost svoga Višeg Ja, istinskog bića, u mudrost svoga tela i u ispravnost onoga što se dešava u datom trenutku. A dešava se upravo ono što je za vas najkorisnije.

Nakon sesije, poboljšaće vam se izgled i prokrvljenost kože, oslobođeni ste ogromnog tereta nagomilanog stresa – u stanju ste da sa mnogo više energije i obnovljenim optimizmom prionete na razrešavanje mnogih dugotrajnih životnih problema i situacija, sagledavajući ih u novom svetlu.

 

Kome se Rebirthing tehnika preporučuje?

Rebirthing tehnika ili preporađanje se preporučuje svima koji žele da se oslobode:

 • despresije
 • anksioznosti
 • energetskih, emocionalnih ili psiholoških blokada
 • post traumatski stres sindrom
 • problema sa besom
 • samodestrukcije
 • poremećaja pažnje ili ponašanja (ADHD)
 • hroničnog bola i umora
 • bezvoljnosti
 • nesanice

 

Kome se Rebirthing tehnika NE preporučuje?

Rebirthing tehnika ili preporađanje se NE preporučuje osobama sa težim srčanim problemima i ozbiljnijim problemima sa disanjem.