Image Alt

O meni

  /  O meni

Željko Radosavljević

Strukovni fizioterapeut

Kao dosta mladji, tačnije već početkom srednje škole sam počeo da se susrećem sa alternativnim metodama kao što su shiatsu i refleksoterapija, što ujedno predstavlja i moje prve korake u svetu holističkog pristupa čoveku i njegovim emocijama.

Spoznaja da emocije imaju ogroman uticaj na psihofizičko stanje čoveka me je fascinirala i od tada ne prestaje da me oduševljava mehanizam i funkcionisanje emotivnih procesa. Shodno tome, od tada radoznalo koračam u potrazi za metodama koje spajaju ova dva sveprožimajuća aspekta.

Svoje prve edukacije sam pohadjao već sa 18 godina. U tom trenutku sam pratio jedino svoj osećaj i nesputanu želju da otkrijem ovaj svet, bez prevelikog znanja o tome u šta se upuštam. Nauka neprestano napreduje i konstantno otkriva nove metode na ovom polju , ali i potkrepljuje one prvobitne i praiskonske, koje su još stare civilizacije znale i primenjivale hiljadama godina. Ja i dalje strastveno učim i istražujem ovaj beskrajno zanimljiv i značajan svet, kako bih što bolje razumeo i pomogao drugima da reše određene probleme ili unaprede svoje stanje.

Trenutno moj fokus je najvećim delom na jedinom ali izuzetno značajnom problemu, a to je – stres. Tačnije, razumevanje stresa – kako funkcioniše, kako kreira probleme, na koji način se boriti i očistiti od stresa i kako poboljšati mentalno emotivno fizičko stanje kada smo mu izloženi?

Godinama unazad posmatram različite primere ljudi koji su imali velike fizičke probleme na bazi stresa kao što je pojava kočenja tela. Posle dugodišnjeg istraživanja sam došao do odgovora koji su mi pomogli da taj proces odlično razumem i efikasno utičem na njega.

Moj cilj je da podučim i prenesem ljudima najefikasnije tehnike koje utiču na oslobađanje od nagomilanog psihofizickog stresa kako bi ojačali svoj organizam i razrešili probleme koji ih muče ili ograničavaju. Naročito danas, kada je svakom čoveku 21. veka tako nešto potrebno!

Kursevi

Reiki I, II, III stepen

Su Jok terapija osnovni i napredni nivo

Kurs za PEAT procesora

Mifascijalno opuštanje I, II, III, IV stepen

Kombinovani manuelni tretmani I stepen

Kinesio taping I, II, III, IV(specijalizacija u sportu) stepen

Theraband academy I, II, III stepen

Korektivna gimnastika Vitruviana

Trauma releasing exercises I, II stepen

Rebirthing breathwork


ZvaniČno Školovanje 

Srednja medicinska Farmaceutsko-fizioterapeutska škola Beograd smer maser-ogled

Srednja medicinska škola Hipokrat Novi Sad smer fizioterapeutski tehničar

Trenutno – Akademija strukovnih studija Beograd odsek visoka zdravstvena škola smer strukovni fizioterapeut