Image Alt

O meni

  /  O meni

Željko Radosavljević

Sertifikovani maser I fizioterapeut

Kao dosta mladji, tačnije već početkom srednje škole sam počeo da se susrećem sa alternativnim metodama kao što su shiatsu i refleksoterapija, što ujedno predstavlja i moje prve korake u svetu holističkog pristupa čoveku i njegovim emocijama.

Spoznaja da emocije imaju ogroman uticaj na psihofizičko stanje čoveka me je fascinirala i od tada ne prestaje da me oduševljava mehanizam i funkcionisanje emotivnih procesa. Shodno tome, od tada radoznalo koračam u potrazi za metodama koje spajaju ova dva sveprožimajuca aspekta.

Svoje prve edukacije sam sam finansirao već sa 18. godina iz velike želje da budem samostalan i nikome ne predstavljam teret u finansijkom smislu. U tom trenutku sam pratio jedino svoj osećaj i nesputanu želju da otkrijem ovaj svet, bez prevelikog znanja o tome u šta se upuštam. Nauka neprestano napreduje i konstantno otkriva nove metode na ovom polju , ali i potkrepljuje one prvobitne i praiskonske, koje su još stare civilizacije znale i primenjivale hiljadama godina. Ja i dalje strastveno učim i istražujem ovaj beskrajno zanimljiv i značajan svet, kako bih što bolje razumeo i pomogao drugima da reše određene probleme ili unaprede svoje stanje.

Dosta vremena sam proveo radeći u okviru različitih salona i spa centara. Ipak bih izdvojio svoje najznačajnije iskustvo i rad u REIKI centru, kao REIKI terapeut sa Žarkom Ilićem, gde sam stekao mnogo značajnog iskustva, i uvideo koliko ova nežna tehnika utiče blagotvorno na zdravje ljudi. Takođe sam proveo određeno vreme u Fiziocentru gde sam radio kao fizioterapeut, i stekao dosta iskustva sa raznim akutnim stanjima, povredama, bolovima u ledjima, itd.

Bol u glavi ili nekom delu tela najčešće se javlja zbog prenapetih mišića ili dugog sedenja, ali Vas najčešće boli od velikog stresa, nervoze ili emotivne napetosti. Prema tome, primenjujem pristup svakom individualnom problemu veoma individualno, u čemu mi izuzetno pomažu različite metode.

Trenutno moj fokus je najvećim delom na jedinom ali izuzetno značajnom problemu, a to je – stres. Tačnije, razumevanje stresa – kako funkcioniše, kako kreira probleme, na koji način se boriti i očistiti od stresa i kako poboljšati mentalno emotivno fizičko stanje kada smo mu izloženi?

Godinama unazad posmatram različite primere ljudi koji su imali velike fizičke probleme na bazi stresa kao što je pojava kočenja tela. Posle dugodišnjeg istraživanja sam došao do odgovora koji su mi pomogli da taj proces odlično razumem i efikasno utičem na njega.

Moj cilj je da podučim i prenesem ljudima najefikasnije tehnike koje utiču na oslobađanje od nagomilanog psihofizickog stresa kako bi ojačali svoj organizam i razrešili probleme koji ih muče ili ograničavaju. Naročito danas, kada je svakom čoveku 21. veka tako nešto potrebno!

Kursevi

Reiki I, II, III stepen

Su Jok terapija osnovni i napredni nivo

Kurs za PEAT procesora

Mifascijalno opuštanje I, II, III, IV stepen

Kombinovani manuelni tretmani I stepen

Kinesio taping I, II, III, IV(specijalizacija u sportu) stepen

Theraband academy I, II, III stepen

Korektivna gimnastika Vitruviana

Trauma releasing exercises I, II stepen

Rebirthing breathwork


ZvaniČno Školovanje 

Srednja medicinska Farmaceutsko-fizioterapeutska škola Beograd smer maser-ogled

Srednja medicinska škola Hipokrat Novi Sad smer fizioterapeutski tehničar

Trenutno – Akademija strukovnih studija Beograd odsek visoka zdravstvena škola smer strukovni fizioterapeut