Image Alt

Kiropraktika

Kiropraktika

Kiropraktika

Kiropraktika predstavlja specifično manuelno nameštanje kičme ili drugih zglobova, koja mogu pomoći da se elimiše bol, ukočenost I napetost u zglobovima I mišićima, dovođenjem segmenata u fiziološki položaj.

Glavni zadatak kiropraktora je da uoči blok,da ga manipulativnom tehnikom otkloni a samim tim ukloni neuro-fiziološki problem na određenom nivou, pa da se nakon toga telu pruži mogućnost da započne prirodni proces samoizlečenja. Telo može delotvornije regulisati proces samoizlečenja te poboljšati zdravlje ako se otkloni napetost iz nervnog sistema čiji stres uzrokuje subluksacija.

 

Sama manipulacija je apsolutno bezbedna, pod uslovom da je sprovodi stručan terapeut. U prilog tome govori i činjenica da i trudnice mogu koristiti kiropraktiku kao vid lečenja.

 

Šta je subluksacija?

Subluksacija je pomeranje pršljena, koje dovodi do tenzije u mišićima, ligamentima, diskovima i tetivama, što ometa normalan protok signala koji putuju kroz nervni sistem čoveka, deluje iritirajuće na nervne korenove i dovodi do bola ili neprijatnih senzacija na priferiji.

 

Bol i ograničen pokret predstavljaju glavne simptome koje kiropraktika dosta uspešno rešava. Već na sam osećaj nelagodnosti,ukočenosti ili povećanja osećaja tenzije u bilo kom delu ledja savet je da se pacijenti odmah jave jer se tada u relativno kratkom roku rešava problem. Kada ignorišemo bol I kada problem dugo traje samim tim je I proces oporavka malo složeniji ali se isto tako rešava. Najbolji rezultat se postiže kombinacijom kiropraktike, dekompresije još nekih terapija mekih tkiva. Sve ove terapije mogu koristit i oni koji nemaju nekih značajnih problema već u cilju preventive nastajanja istih.