Image Alt

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža

Celulit je potkožno  masno tkivo, nepravilno grupisano a ispoljava se pojavom kvržica i rupica na koži. Popularni naziv je pomorandžina kora.

Jedan od načina rešavanja celulita je anticelulit masaža.

Masaža se sastoji iz niza hvatova i pokreta koji doprinose bržoj razgradnji i odstranjivanja celulita.

Masaža sa kombinacijom limfne drenaže daje najbolje rezultate.

Pokreti se izvode u smeru limfnih puteva kroz koji se celulit odstranjuje iz zahvaćenih regija .

Uz anticelulit masažu se koriste ulja i gelovi (bršljen, tiomukaza…) koji svojim delovanjem ubrzavaju proces razgradnje.

Kao dodatak se mogu koristiti i ventuze koje uz pomoć vakuma dovode do bolje cirkulacije tretiranog tkiva, bolje oksigenacije i razmene materija.

Anticelulit masaža može biti intezivnija jer jači hvat pomaže toniziranje mišića,ali nikako se ne smeju pojaviti modrice i podlivi jer je to znak da je masaža prejaka i dovodi do oštećenja tkiva, pa će se na podlozi hematoma opet pojaviti kao odgovor umnožavanje veziva.

Preporučuje se da se masaža započne nekoliko dana posle ciklusa jer je tad nivo hormona najpovoljniji pa će i rezultati biti bolji.

Najčešće se radi serija od 10 tretmana, onda sledi pauza pa nastavak tretmana. Broj ovakvih ciklusa se radi po potrebi dok se celulit ne odstrani.

Anticelulit masaža je neizostavan deo i kod mezoterapijskih anticelulit tretmana i u kombinaciji daje odlične rezultate.

Uz ovo, potrebno je pridržavati se i nekih dijetetskih saveta – unos dovoljnih količina tečnosti( vode,čajeva…) i smanjiti unos nezdravih namirnica koje doprinose povećanju celulita kao što su slatkiši…